Van Seumeren biedt FC Utrecht financiële opsteker: 'Geld stroomt in de clubkas'

Van Seumeren biedt FC Utrecht financiële opsteker: 'Geld stroomt in de clubkas'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 07:58wo 15-01-2020 om 07:58

Frans van Seumeren gaat FC Utrecht wederom helpen. De grootaandeelhouder van de club wil een deel van zijn aandelen verkopen, om op die manier nieuw kapitaal te genereren voor de club uit de Domstad.

Sportief gaat het Utrecht de laatste jaren goed af, maar het financiële gedeelte blijft een zorgenkindje. De club heeft een negatief eigen vermogen en een klein werkkapitaal. Daarom schiet Van Seumeren te hulp. "Ik ben in gesprek met kapitaalkrachtige mensen met een FC Utrecht-hart, die erin willen stappen. Het geld dat dat oplevert gaat niet naar mij, maar stroomt in de clubkas, zodat de club meer mogelijkheden krijgt", vertelt de aandeelhouder in gesprek met De Telegraaf. "We willen ons handhaven in de topvijf en daarvoor zullen we ook moeten investeren."

Van Seumeren vindt dat er meerdere mensen moeten zijn die de leiding gaan nemen bij de club. "Voor de continuïteit van de club is dat goed. Ik word binnenkort 70 en we moeten ook naar de toekomst kijken", vervolgt hij. Ondanks de verkoop van een gedeelte van zijn aandelen blijft Van Seumeren wel grootaandeelhouder bij Utrecht. Hij geeft aan dat het geen zogenaamde exit-strategie is. "Nee, dat is niet aan de orde. Ik zal ook sowieso grootaandeelhouder blijven en dat betekent dat ik minimaal 51 procent van de aandelen behoud."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws