Update: Amerikaanse bond helpt Klinsmann, trainer tóch op de bank tegen Bayern

Update: Amerikaanse bond helpt Klinsmann, trainer tóch op de bank tegen Bayern

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 10:03za 18-01-2020 om 10:03

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 10:03za 18-01-2020 om 10:03

Problemen voor Jürgen Klinsmann en Hertha BSC. De trainerslicentie van de trainer zou verlopen zijn, waardoor hij aanstaande zondag tegen Bayern München waarschijnlijk niet op de bank plaats kan nemen.

Dat melden verschillende Duitse media, waaronder BILD. Klinsmann zou geen geldige trainerslicentie meer hebben om uit te mogen komen in de Bundesliga en mag tegen Bayern dus waarschijnlijk niet in de dug-out plaatsnemen bij Hertha. De trainer en club moeten voor het duel met Bayern een geldige trainerslicentie neer kunnen leggen. Dit is ze tot op heden nog niet gelukt.

Klinsmann haalde zijn licentie in 2000 door een speciale cursus te volgen bij de Duitse voetbalbond. Deze licentie moet om de drie jaar worden verlengd door een training van twintig uur af te leggen bij de DFB. Dit was al langere tijd bekend bij Hertha en Klinsmann, maar waarom er nog geen actie ondernomen is om zijn licentie te verlengen is BILD niet duidelijk.

Update: Klinsmann zit zondag tóch op de bank bij Hertha tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern. De Duitse bond komt zaterdag met een statement over de oud-bondscoach van de Verenigde Staten. "De DFB heeft de documenten van Jürgen Klinsmann ontvangen, al ontbrak er een bewijs van extra training. Dat laatste is ons toegestuurd door de Amerikaanse voetbalbond. Wij hebben de bewijzen getest, naast de eisen van onze eigen trainersopleiding gelegd en uiteindelijk goedgekeurd. De trainerslicentie van Jürgen Klinsmann is daardoor verlengd. Zijn benoeming tot trainer van Hertha BSC is daardoor in lijn met de regels van de Duitse voetballiga."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws