Setién kijkt naar Barça-jeugd en laat ook Maastrichtenaar (18) meetrainen

15 januari 2020 om 19:15

Xavier Mbuyamba heeft vooralsnog geprofiteerd van de trainerswissel bij FC Barcelona. De op oudjaarsdag achttien geworden Maastrichtenaar behoorde tot het groepje talenten dat een eervolle uitnodiging ontving van Quique Setién, de opvolger van Ernesto Valverde.

Mbuyamba kwam eind augustus over van MVV en speelde sindsdien zijn wedstrijden voor de Juvenil A, het O19-elftal van de regerend Spaans landskampioen. Woensdag mocht hij zijn debuut maken op de training van het eerste elftal. Setién had vooraf beloofd om talentvolle spelers een kans te geven om zich te bewijzen en hield zich daar ook aan: Mbuyamba behoorde tot de acht spelers die zich op de training van de A-selectie mochten melden.

Of hij dit seizoen ook mag dromen van een officiële wedstrijd voor het eerste elftal, zal nog moeten blijken. Barça begint zondag aan het Setién-tijdperk met een thuiswedstrijd tegen Granada: voor het einde van de maand wachten nog een bekerontmoeting met UD Ibiza en een traditioneel lastig bezoek aan Valencia.