Excelsior-aanwinst was Tweede Divisie beu: 'Ik wil me doorontwikkelen'

Excelsior-aanwinst was Tweede Divisie beu: 'Ik wil me doorontwikkelen'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 10:18do 16-01-2020 om 10:18

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 10:24do 16-01-2020 om 10:24

Abdallah Aberkane maakte onlangs de overstap van Sparta Rotterdam naar Excelsior. De negentienjarige verdediger hoopt in de Keuken Kampioen Divisie meer minuten te kunnen gaan maken.

Vorige maand debuteerde Aberkane voor Sparta in de 3-0 overwinning op AZ, maar normaal gesproken moest hij het bij Sparta doen met optredens in de Tweede Divisie met de beloftenploeg. "Ik wil me doorontwikkelen, had het gevoel dat ik niet langer m'n wedstrijden in de tweede divisie wilde spelen", aldus Aberkane in gesprek met het AD.

Daarom koos hij eieren voor zijn geld en verkaste hij naar Excelsior, waar hij inmiddels de eerste trainingen erop heeft zitten. "Ik laat het allemaal op me afkomen. Ik ben niet moeilijk, blijf lekker mezelf. Dan moet het goedkomen."

Ondanks zijn vertrek bij Sparta blikt Aberkane met een goed gevoel terug op zijn debuut voor de Rotterdammers. "Een heel mooie ervaring. Zeker gezien de zware enkelblessure die ik heb gehad." Inmiddels is Aberkane weer fit en hoopt hij op speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie voor Excelsior. "Ik kan niet wachten tot ik mijn kans krijg", aldus de verdediger.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws