Ten Hag blokkeerde Ajax-vertrek na topseizoen: 'Ik ging ermee akkoord'

Ten Hag blokkeerde Ajax-vertrek na topseizoen: 'Ik ging ermee akkoord'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 10:54do 16-01-2020 om 10:54

Ajax-trainer Erik ten Hag blokkeerde afgelopen zomer een vertrek van Joël Veltman. De 28-jarige verdediger had zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur, maar werd gebombardeerd tot opvolger van Matthijs de Ligt en mocht niet weg.

Veltman, die in de belangstelling stond van onder meer West Ham United en Brighton & Hove Albion, verlengde uiteindelijk in augustus 2019 zijn Ajax-contract tot de zomer van 2021. "Matthijs de Ligt was vertrokken en de trainer had behoefte aan ervaring achterin. Bovendien deed ik weer lekker mee, het ging goed. Dus hij zei: We willen dat je blijft", vertelt hij op de Ajax-site.

"En ja, dat leg je niet naast je neer. Ik ging ermee akkoord, maar dat betekende wel dat ik moest omschakelen", aldus Veltman. "Dat gold ook voor mijn vrouw Naomi en onze familie, die zich al helemaal hadden ingesteld op een vertrek."

Veltman voelt zich inmiddels 'sterker dan ooit'. Vorig seizoen knokte hij zich knap terug na een zware knieblessure, die hem negen maanden aan de kant hield. "Ik heb het idee dat er sinds mijn blessure en rentree anders naar me wordt gekeken. De gunfactor is groter, er wordt positiever over me gesproken. Dat voelt natuurlijk lekker."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws