RKC huurt Bulgaarse verdediger van FC Den Bosch en heeft optie tot koop

RKC huurt Bulgaarse verdediger van FC Den Bosch en heeft optie tot koop

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 11:15vr 17-01-2020 om 11:15

RKC neemt Stefan Velkov over van FC Den Bosch. De Bulgaarse verdediger wordt de rest van het seizoen gehuurd waarna de Waalwijkers de optie hebben om hem definitief in te lijven.

Den Bosch verwelkomde de 23-jarige Velkov in de zomer van 2018 en in Brabant groeide hij uit tot vaste waarde in het team van trainer Erik van der Ven. Velkov staat nog tot de zomer van 2021 onder contract bij FC Den Bosch, maar heeft zijn laatste wedstrijd voor de club dus mogelijk al gespeeld.

RKC kan de verdediger na dit seizoen namelijk definitief overnemen. Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij dat Velkov in ieder geval de rest van dit seizoen in Waalwijk speelt. "Met Stefan hebben een fysiek sterke verdediger toegevoegd aan de selectie. Hij heeft in zijn jaren bij Den Bosch een uitstekende indruk achtergelaten en het is fijn hem vanaf nu in het Geelblauw te zien", zo valt te lezen op de clubwebsite.

Voor zijn komst naar Nederland speelde Velkov in zijn geboorteland voor Slavia Sofia, waarvoor hij tot 94 optredens kwam. Bij FC Den Bosch staat de teller op 45 officiële wedstrijden en gezien de optie tot koop die RKC heeft bedwongen is de kans aanwezig dat het daar bij blijft. Den Bosch verloor eerder deze winter ook al centrale verdediger Leo Väisänen aan IF Elfsborg.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws