Tadic pareert kritiek op gebrek aan goals: 'Als je zo denkt, begrijp je het niet'

Tadic pareert kritiek op gebrek aan goals: 'Als je zo denkt, begrijp je het niet'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 17:59vr 17-01-2020 om 17:59

Dusan Tadic is niet bezig met de kritiek die hij krijgt vanwege het geringe aantal doelpunten dat hij tot nu toe gemaakt heeft dit seizoen. Het is volgens de aanvaller het belangrijkst dat Ajax na 90 minuten spelen met een overwinning van het veld stapt.

"Ik heb wat minder doelpunten gemaakt, maar wel meer assists (veertien, red.) gegeven", vertelt de Serviër in gesprek met FOX Sports. "Je moet belangrijk zijn voor het team, dan maakt het niet uit of je dat doet met goals of door assists te geven. (...) Wij moeten winnen, wie scoort is niet belangrijk." Tadic denkt niet na over het aantal doelpunten dat hij maakt in de competitie, zolang hij zijn team maar kan helpen. "Als je zo denkt, dan begrijp je het niet. Je moet je focussen op een overwinning voor Ajax."

De aanvaller kan op veel verschillende posities uit de voeten, maar het maakt hem niet uit waar trainer Erik ten Hag hem opstelt. "Ik speel op de positie die het beste werkt voor het team", vervolgt hij. "Je moet op verschillende posities uit de voeten kunnen. Dat geldt ook voor onze andere spelers op andere posities. We hebben zoveel kwaliteit dat het niet uitmaakt waar we spelen."

Voor Tadic en Ajax begint de tweede seizoenshelft zondagmiddag, wanneer Sparta Rotterdam op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws