Gravenberch had het 'lastig' bij Jong Ajax: 'Denk dat het goed gaat komen'

Gravenberch had het 'lastig' bij Jong Ajax: 'Denk dat het goed gaat komen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 16:17vr 17-01-2020 om 16:17

Ryan Gravenberch komt steeds dichter bij een basisplaats bij Ajax. De middenvelder speelde voor de winterstop al mee tijdens het thuisduel met ADO Den Haag en ziet in Hakim Ziyech een belangrijke speler voor de jonge spelers bij de Amsterdamse club.

Het was wennen voor Gravenberch toen hij zich voor het eerst meldde bij het eerste elftal van Ajax, maar hij werd goed opgevangen door zijn ploeggenoten. Vooral over Ziyech is de jonge middenvelder lovend. "Die is wel relaxed met de 'young boys' zeg maar, die heeft me goed opgevangen", vertelt Gravenberch op het clubkanaal van Ajax. 

Hij heeft een duidelijk doel voor ogen in de tweede seizoenshelft en steekt deze niet onder stoelen of banken. "Ik wil zoveel mogelijk minuten in Ajax 1 maken", vervolgt Gravenberch. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en hij speelde zijn wedstrijden in de eerste seizoenshelft voornamelijk in Jong Ajax. "Soms is dat wel lastig, je wil natuurlijk bij Ajax 1. Maar dan moet je het laten zien bij Jong en wachten op je kans. Dat is soms lastig, maar ik denk dat het wel goed gaat komen."

Gravenberch weet nog goed toen hij voor het eerst zijn opmachting mocht maken voor de hoofdmacht van Ajax. "Het tempo, het gaat allemaal veel sneller. Mijn eerste keer in de ArenA had ik toch wel spanning." De middenvelder kreeg een groot onthaal van het publiek, maar kreeg dat zelf niet eens goed mee. "Ik ren gewoon over het veld en wat er om me heen gebeurt heb ik dan niet echt door", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Gravenberch in de tweede seizoenshelft door in de Ajax-basis?

Ja, hij ontwikkelt zich stormachtig
83%
Nee, daarvoor is het nog te vroeg
17%
(2095 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws