Stengs en Boadu mogen niet naar Ajax: 'Raiola weet dat als geen ander'

Stengs en Boadu mogen niet naar Ajax: 'Raiola weet dat als geen ander'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 10:40zo 19-01-2020 om 10:40

Calvin Stengs en Myron Boadu worden na hun doorbraak bij AZ veel genoemd als mogelijke aanwinsten voor Ajax. Technisch directeur Max Huiberts benadrukt dat hij niet van plan is het duo aan de Amsterdamse rivaal te verkopen.

Volgens Huiberts heeft ook Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de aanvallers, daar begrip voor. "Mino is bij uitstek iemand die weet hoe je competitie moet aangaan en hoe je competitie moet winnen", zegt de directeur in het Noordhollands dagblad. "Hij weet als geen ander dat als je je beste spelers naar één van de concurrenten brengt, het moeilijker wordt om van ze te winnen. Zo is de situatie. We zullen gaan zien hoe dat loopt."

Huiberts is goed bevriend met oud-ploeggenoot José Fortes Rodriguez, die tegenwoordig voor Raiola werkt. Volgens hem schuurt dat niet. "Er waren hier veel meer zaakwaarnemers en met de meeste heb ik een goede relatie. Ik heb alleen moeite met begeleiders, ouders, zaakwaarnemers, die goed op de hoogte zijn van onze opleidingsvisie, maar toch voor een andere opleiding kiezen. Die kunnen rekenen op weinig medewerking van mij."

Huiberts noemt geen namen, maar de Alkmaarders zagen de voorbije jaren onder meer diverse talenten naar Ajax overstappen. "Als je jonge spelers van vijftien, zestien laat vertrekken uit een topopleiding zoals die van ons, kan dat volgens mij maar om één reden zijn en dat is een financiële. Op die leeftijd moet je gaan voor het sportieve en niet voor een paar centjes meer ergens anders."

"Daar kan ik geen enkel begrip voor opbrengen, want we hebben bewezen dat als je goed bent in AZ 1, je ook hier financieel flink van kunt profiteren", besluit Huiberts.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws