Van Bodegom-onthullingen met grote gevolgen: 'De gemeente zal zeker gaan spitten'

Van Bodegom-onthullingen met grote gevolgen: 'De gemeente zal zeker gaan spitten'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 12:20zo 19-01-2020 om 12:20

Toon van Bodegom is bij Feyenoord actief als president-commissaris, maar heeft volgens Hugo Borst nauwelijks iets in te brengen in De Kuip. Onlangs kwam Van Bodegom onder vuur te liggen door een reeks onthullingen in een grote analyse in het NRC.

De voormalig directeur van het bedrijf Myler moest zich voor de rechter verantwoorden vanwege vermeende fraude in de boekhouding. "Het is niet bewezen. Maar de rechter-commissaris die hem heeft verhoord, verzuchtte wel een keer of vijf: u lijdt wel aan geheugenverlies hè", aldus Borst zaterdagavond in De Eretribune op FOX Sports. "Myler schreef dubbele declaraties uit en die werden uitbetaald bij Achmea. Dat was precies het bedrag om Myler geen verlies te laten lijden."

Volgens de Rotterdammer staat Van Bodegom er mede door deze onthullingen niet goed op in De Kuip. "Zijn advocaten hebben het artikel ook niet tegen kunnen houden. Dat betekent dat Feyenoord te maken heeft met een machtige man die eigenlijk niets voorstelt. Een machtige man die misschien wel een miljoen op zijn rekening heeft staan. Maar in die kringen is dat lachwekkend. De man die voor hem het veld moest ruimen, Herman van Drie, verdient dat in een week. Dus hij (Van Bodegom, red.) wordt niet voor vol aangezien."

In en om De Kuip is veel 'argwaan' ontstaan, aldus Borst. Volgens de sportschrijver zouden de onthullingen over Van Bodegom grote gevolgen kunnen hebben voor het stadiondossier. "De gemeente moet straks beslissen: willen we in zee met het nieuwe stadion, willen we Feyenoord City optuigen, willen we 137 miljoen euro investeren? Na dit artikel zijn er argusogen bij de gemeente. Ze zullen zeker verder gaan spitten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws