'Machtsstrijd' bij Feyenoord: 'Hopelijk allemaal in één bus, met goede chauffeur'

'Machtsstrijd' bij Feyenoord: 'Hopelijk allemaal in één bus, met goede chauffeur'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 21:59di 14-01-2020 om 21:59

Feyenoord-directeur Mark Koevermans erkent dat niet alle beleidsbepalers in De Kuip op één lijn zitten. Het NRC pakte onlangs uit met een groot verhaal over de machtsstrijd bij Feyenoord, met president-commissaris Toon van Bodegom en geldschieter Pim Blokland als grootste spelers.

Koevermans werd onlangs gepromoveerd van commercieel directeur naar algemeen directeur, maar wil zichzelf niet 'de machtigste man van de club' noemen. "Ik heb soms het idee dat hier wel zeshonderd bazen staan", knipoogt hij tegenover de NOS, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. "Iedereen geeft mij welgemeende adviezen, soms ook wensen, soms ook eisen."

De voormalig tennisprof hoopt dat hij voor meer eendracht in De Kuip kan zorgen. "Er zijn vele wegen die naar succes leiden. Hopelijk gaan we daar één weg in vinden en gaan we er in één bus naartoe rijden, met een goede chauffeur", aldus Koevermans. "Iedereen moet op de juiste plek blijven zitten. Alleen dan zijn we succesvol. Wij als directie (Koevermans en Arnesen, red.) schrijven de koers uit en voeren het beleid uit. De rvc (onder leiding van Van Bodegom, red.) houdt toezicht en dat zal in 2020 ook zo plaatsvinden."

Koevermans heeft het beruchte NRC-artikel uiteraard gelezen. "Natuurlijk niet leuk voor mij, als mens en als Feyenoorder. Of daar iets van klopt? Dat laat ik in het midden. Er wordt veel geschreven wat niet waar is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws