Overmars legt uit: 'Als de speler naar een andere club wil, kan hij gaan'

Overmars legt uit: 'Als de speler naar een andere club wil, kan hij gaan'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 18:28zo 19-01-2020 om 18:28

Ajax-directeur Marc Overmars is blij met de samenwerking met Sparta. Sinds 2018 hebben de twee eredivisionisten een overeenkomst op het gebied van jeugdspelers.

"Een paar jaar geleden speelde Sparta in de Keuken Kampioen Divisie terwijl Sparta natuurlijk een heel grote club is in Nederland én ze bewezen hebben over een heel goede jeugdopleiding te beschikken. Dat kost natuurlijk enorm veel geld", steekt Overmars van wal in gesprek met RTV Rijnmond.

"Wij hebben toen spelers bij Sparta weggehaald en destijds heb ik met Dolf Roks (hoofd jeugdopleiding Sparta, red.) afgesproken: we willen meer doen dan een speler weghalen en ervoor zorgen dat de club er in de toekomst ook profijt van heeft. Dat hebben we zonder overeenkomst gedaan. Tot enige tijd geleden dan. Toen dachten we: laten we er iets formeels van maken. Maar ook weer niet te veel."

Overmars werkte in het verleden bij Go Ahead Eagles en weet hoe moeilijk het is in de lagere regionen. "Elk dubbeltje moet je drie keer omdraaien. Zodoende was de insteek om te kijken of we elkaar konden helpen. Eigenlijk is het een overeenkomst die veel gunstiger is voor Sparta dan voor Ajax", zegt hij.

Ajax kan ondanks de samenwerking niet zomaar alle spelers bij Sparta ophalen, benadrukt Overmars. "De speler beslist altijd. Als de speler naar een andere club wil, kan hij gaan. We hebben eigenlijk heel weinig rechten. Dat is ook niet de insteek. Je wil een goede band tussen de club en Ajax hebben. Dat gaat goed."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws