'Beste loting die we ons konden wensen, scoren in de ArenA zou te gek zijn'

'Beste loting die we ons konden wensen, scoren in de ArenA zou te gek zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 08:49di 21-01-2020 om 08:49

Spakenburg neemt het woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen Ajax. Jordi Bitter, speler van Spakenburg en geboren Amsterdamer, vindt het nu al een van de mooiste wedstrijden uit de historie van zijn club. 

Bitter werd in de C1 van AZ, waar hij zijn jeugdopleiding genoot, topscorer. Toch moest hij vertrekken uit Alkmaar, waarna hij bij Ajax terechtkwam. "Dat was een mooie revanche op AZ. Zo mooi om dan bij Ajax te komen", vertelt Bitter tegen het Algemeen Dagblad. "Ik was best zenuwachtig, maar werd wel direct topscorer van de B1."

Niet veel later speelde Bitter in de A-jeugd van Ajax samen met spelers als Viktor Fischer en Davy Klaassen. "Ik had toen inmiddels een driejarig contract en voor honderd procent het vertrouwen dat ik het niveau van de Eredivisie zou halen. Maar vanaf dat moment ging het ook mis door blessures. Ik kreeg last van ontstekingen aan de kniepezen, door overbelasting."

ArenA
Ajax besloot afscheid te nemen van Bitter, maar toen hij net hersteld was van zijn knieblessure sloeg het noodlot toe. Bij een nare val vloog zijn schouder uit de kom. Een operatie en herstelperiode van negen maanden volgde. Na een periode bij Almere City, waar Fred Grim nog in hem geloofde, speelt hij nu met Spakenburg tegen Ajax. "Dit is natuurlijk de mooiste loting die we ons konden wensen. Scoren in de Arena zou echt te gek zijn. Dit wordt waarschijnlijk de enige keer in mijn leven dat ik in dat stadion speel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws