'Kom je nooit vanaf: Kraay gooit jasjes, Stevens roept klootzak en ik 'k*tkeeper'

'Kom je nooit vanaf: Kraay gooit jasjes, Stevens roept klootzak en ik 'k*tkeeper'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 07:20wo 22-01-2020 om 07:20

Ajax treft woensdagavond een trainer met een cultstatus in voetbalminnend Nederland. Spakenburg-trainer Eric Meijers zal voor altijd herinnerd worden aan zijn tijd bij Achilles '29 en zijn rol in de documentaire Voetbal is Oorlog in het bijzonder.

Meijers noemde zijn doelman Robbert te Loeke daarin herhaaldelijk een 'k*tkeeper': de beelden gingen massaal rond op internet en een instant classic was geboren. "Ja, daar kom je nooit meer vanaf. Door die documentaire ben ik een BN’er geworden", aldus de Nijmegenaar in gesprek met De Telegraaf. "Het is mij overkomen en heel Nederland lacht erom. En ik lach er zelf ook wel om."

Naar eigen zeggen staat Meijers in een bijzonder rijtje. "Hans Kraay gooit met jasjes, Huub Stevens roept 'vuile klootzak' en Eric Meijers roept 'k*tkeeper'." De trainer benadrukt dat hij geen rol speelt in de documentaire en dat zijn emoties oprecht zijn. Hij wil echter niet te lang stilstaan bij de beruchte documentaire. "in de dertig jaar dat ik trainer ben heb ik gelukkig wel iets meer gedaan dan 'k*tkeeper' en 'k*tkrant' (tegen een journalist van de Gelderlander, red.) roepen", aldus de oud-trainer van onder meer Helmond Sport, JVC Cuijk en VVSB.

Ajax en Spakenburg gaan woensdagavond om 20.45 uur aftrappen in de Johan Cruijff Arena.

Poll

Zie jij Spakenburg stunten in Amsterdam

(1668 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws