Ajax bevestigt huurdeal en laat aanvaller seizoen afmaken bij Bayern München

Ajax bevestigt huurdeal en laat aanvaller seizoen afmaken bij Bayern München

22-01-2020 12:07 Laatste update: 12:26
24

Nicolas Kühn speelt de rest van het seizoen bij Bayern München. Ajax bevestigt via de officiële kanalen dat de aanvaller op huurbasis terugkeert naar Duitsland.

De 21-jarige Duitser kwam in de zomer van 2018 over van RB Leipzig en speelde zijn wedstrijden vooralsnog in Jong Ajax. In de beloftenploeg kwam hij tot nog toe tot vijf doelpunten in 43 officiële duels. Tot een debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers kwam het nog niet.

Kühn staat nog tot de zomer van 2021 onder contract in de Johan Cruijff Arena en lijkt na dit seizoen 'gewoon' terug te keren in de hoofdstad. Ajax maakt geen melding van een eventuele koopoptie en schrijft op de clubwebsite dat de huurovereenkomst een looptijd heeft tot komende zomer.

Eerder maakte BILD al melding van de geslaagde onderhandelingen tussen Ajax en Bayern München, dat ook volgens het Duitse medium geen optie tot koop zou hebben. Kühn was dit seizoen een vaste waarde in Jong Ajax, waarmee hij in 2018 kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag voert momenteel opnieuw de ranglijst aan.