Schrik bij Heerenveen: grote knal in Abe Lenstra Stadion, supporters ontsnappen

Schrik bij Heerenveen: grote knal in Abe Lenstra Stadion, supporters ontsnappen

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 13:14do 23-01-2020 om 13:14

Bij de bekerduel tussen sc Heerenveen en Willem II is woensdagavond een deel van het Abe Lenstra ontruimd. Dat bevestigt woordvoerder Marco Heerschop aan Omrop Fryslan. Een aluminium frame van een reclamebord viel zeven meter naar beneden.

De constructie viel direct naast mensen die in vak 30 naar de bekerwedstrijd zaten te kijken. Niemand raakte gewond, wel was er een grote knal te horen in het stadion. "Het mag natuurlijk nooit gebeuren, maar we zijn blij dat er niemand gewond is geraakt", laat Heerschop weten. "Uit voorzorg hebben we het vak onder de zakenloge laten ontruimen."

Inmiddels is het frame weer vastgemaakt door de technische dienst. Voor de thuiswedstrijd tegen AZ (zaterdag) worden geen problemen verwacht. "Er zijn veel inspecties in ons stadion en periodieke controles. Helemaal nadat het dak van het stadion van AZ instortte", aldus Heerschop. Hoe het heeft kunnen gebeuren, weet niemand. "Mogelijk dat iemand er tegenaan getrapt heeft."

De bekerwedstrijd tussen Heerenveen en Willem II eindigde woensdagavond met een penaltyserie. De Friezen trokken daarin aan het langste eind, nadat er na 120 minuten voetbal een 2-2 stand op het scorebord stond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws