Slot looft 'speler waarvoor je naar stadion komt': 'Beste van Noorse competitie'

Slot looft 'speler waarvoor je naar stadion komt': 'Beste van Noorse competitie'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 19:21do 23-01-2020 om 19:21

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 19:25do 23-01-2020 om 19:25

AZ-aanwinst Hakon Evjen stond afgelopen zomer in de belangstelling van onder meer Manchester United, maar koos voor een avontuur in Alkmaar. Trainer Arne Slot is blij met de beslissing van de Noor, die tegen TOP Oss als invaller zijn debuut maakte.

Vooral op fysiek gebied moet Evjen nog stappen zetten, zo ziet ook de trainer van de Alkmaarders. Alleen vanwege dat feit is het volgens Slot een verstandige keuze geweest van Evjen om naar AZ te vertrekken. "Omdat wij vooruit lopen met onze fysieke programma's", vertelt de coach in gesprek met De Telegraaf. "Als wij er bij hem nog wat bij kunnen krijgen, dan kan hij een heel interessante speler voor ons worden. Hij is een speler waarvoor je naar het stadion komt."

Slot zag de mogelijkheid om Evjen, die in Noorwegen werd uitgeroepen tot beste speler van de competitie, speeltijd te gunnen tegen TOP Oss. "Zo kan hij ook in het veld wennen aan zijn medespelers. Let wel, we hebben het niet over een jeugdspeler hè, maar over een jongen die in Noorwegen de beste speler van de competitie was."

Het Noorse talent is blij met de kans van zijn trainer en is onder de indruk van het niveau van zijn medespelers. "Het is een goede, ingespeelde ploeg, met heel veel topspelers. Daar speel ik mezelf niet zo maar eventjes tussen. Ik zal keihard moeten trainen, vechten voor mijn plaats. Ook al speel ik nog niet, van het trainen alleen word ik al een betere voetballer. Zo hoog ligt het niveau bij AZ."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws