Schwaab vindt het moeilijk om over nederlaag te praten: 'Schande, onze eigen fout'

Schwaab vindt het moeilijk om over nederlaag te praten: 'Schande, onze eigen fout'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 07:07vr 24-01-2020 om 07:07

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 07:10vr 24-01-2020 om 07:10

Daniel Schwaab noemt de bekeruitschakeling van PSV een 'schande'. De verdediger durft niet te zeggen waar de oplossing ligt, maar geeft aan dat het seizoen nog niet verloren is voor de Eindhovenaren.

"Het is heel moeilijk om hier nu te staan en hierover te praten", begint Schwaab na de beschamende 2-0 nederlaag tegen NAC Breda in gesprek met Omroep Brabant. "Het is gewoon een schande. De beker is een prijs, daar moet je voor gaan. De tweede helft werd het steeds minder. We zijn ontzettend teleurgesteld, het is onze eigen fout."

Toch is er volgens de verdediger nog voldoende om voor te spelen dit seizoen. "Je kan niet zeggen: het seizoen is klaar. We moeten juist nu laten zien dat we daar samen weer uitkomen, uit deze situatie." PSV speelt de laatste weken voor rust meestal prima, maar zakt na rust als een kaartenhuis in elkaar. De oplossing voor dit probleem heeft Schwaab nog niet. "Als we dit wisten, zouden we het misschien anders doen. De tegenstander krijgt een beter gevoel, wij hebben niet zoveel opties meer. Dan wordt het moeilijk voor diegene die aan de bal is om oplossingen te zoeken en dan zakt het vertrouwen weg", sluit de verdediger af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws