Ontslagen Brood ziet NAC-stunt vanuit radiostudio: 'Ik had op tafel moeten slaan'

Ontslagen Brood ziet NAC-stunt vanuit radiostudio: 'Ik had op tafel moeten slaan'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 11:07vr 24-01-2020 om 11:07

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 11:17vr 24-01-2020 om 11:17

Terwijl NAC Breda donderdagavond voor een bekersensatie zorgde tegen PSV, zat Ruud Brood in de studio van NPO Radio 1. De vlak voor de jaarwisseling ontslagen trainer blijft erbij dat NAC – kwartfinalist in de beker of niet – een niet optimaal bestuurde club is.

Brood trok in een interview met De Telegraaf al fel van leer tegen de NAC-directie, bestaande uit Tom Van den Abbeele en Luuc Eisenga. In gesprek met Langs de Lijn en Omstreken noemt hij NAC een 'moeilijk bestuurbare' club. "Er zijn zoveel meningen en de organisatiestructuur is best wel bijzonder. Je hebt de aandeelhouders: dat zijn er twintig, van wie drie grote aandeelhouders. Daaronder hangt dan van alles. Een clubraad, een raad van commissarissen, een directie... Iedereen heeft daar wat te melden."

De in Gorinchem geboren trainer kon ook niet optimaal zijn werk doen: afgelopen seizoen nam hij het stokje over van de ontslagen Mitchell van der Gaag: pas laat in de zomer kreeg hij te horen dat hij ook na de degradatie uit de Eredivisie aan zou blijven. "Dat heeft achteraf heel veel invloed gehad", aldus Brood, die een beperkte invloed had op de invulling van de technische staf en de spelersgroep. "Bij de eerste training moest ik het nog doen zonder een assistent-trainer en zonder een fysieke trainer. Daar zat dus ruis."

Brood verwijt zichzelf dat hij niet eerder melding had gemaakt van zijn onvrede over de technische beleidsbepalers. "Na twee of drie maanden had ik harder met mijn vuist op tafel moeten slaan. Dat het schuurde en er geen visie was, daar had ik harder op in moeten haken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws