Witte rook in Tilburg: Willem II legt goudhaantje Ndayishimiye definitief vast

Witte rook in Tilburg: Willem II legt goudhaantje Ndayishimiye definitief vast

24-01-2020 16:19
44

Mike Trésor Ndayishimiye mag zich definitief speler van Willem II noemen. De Tilburgse club maakt vrijdag bekend dat de koopoptie in het huurcontract van de twintigjarige Belg is gelicht. Hij komt over van NEC.

Ndayishimiye kwam afgelopen zomer op huurbasis over van de Nijmegenaren en dat bleek een schot in de roos. De aanvallende middenvelder is een revelatie in de succesploeg van trainer Adrie Koster. In veertien Eredivisie-duels was hij goed voor vier goals en drie assists. Het leed dan ook geen twijfel dat de Tricolores de optie in het huurcontract zouden lichten. Naar verluidt is hij voor een half miljoen euro definitief aangetrokken.

"Mijn eerste halfjaar bij Willem II is me heel goed bevallen. De resultaten en mijn ontwikkeling zijn beter dan verwacht, ik voel het vertrouwen van de club en voel me hier zeer thuis", laat Ndayishimiye weten. Hij tekent een contract tot medio 2023 in Tilburg.

Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de deal. "Mike heeft tot nu toe zijn kwaliteiten laten zien en is daarmee van waarde geweest voor het team. We zijn tevreden over zijn spel en zien tegelijkertijd dat er nog veel rek in hem zit."

Ndayishimiye was bij NEC geen vaste basisspeler. Hij raakte zelfs met de club in conflict, omdat hij vond dat hij verkeerd werd gebruikt. Dat mondde uit in een verbanning naar het tweede elftal. NEC zag mede daardoor geen andere optie dan hem afgelopen zomer te laten gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie