Ouwejan baalt van AZ: 'Vorig seizoen was ik volgens statistieken beste speler'

Ouwejan baalt van AZ: 'Vorig seizoen was ik volgens statistieken beste speler'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 07:22za 25-01-2020 om 07:22

Thomas Ouwejan baalt stevig van zijn situatie bij AZ. Hoewel de 23-jarige linksback zaterdag tegen sc Heerenveen terugkeert in de basis door een schorsing van Owen Wijndal, wil hij het liefst deze winter nog vertrekken.

Ouwejan werd door Wijndal van de linksbackpositie verdreven en na de komst van Dani de Wit was ook op het middenveld geen plek meer voor hem. "Dit scenario had ik in de zomer niet zien aankomen", stelt de geboren Alkmaarder in De Telegraaf. "Zeker niet omdat ik vorig seizoen volgens de statistieken van Opta nog de beste speler van AZ was."

Ouwejan blijft zich volledig inzetten, maar baalt stevig. "Het is een ongelooflijk frustrerende situatie", stelt de vleugelverdediger, voor wie naar eigen zeggen zowel vanuit de top als de subtop van de Eredivisie belangstelling is. Het is geen geheim dat PSV een linksback zoekt. AZ wil echter niet meewerken aan een binnenlandse transfer, zo kreeg hij te horen.

Daardoor lijkt Ouwejan nog een halfjaar op de AZ-bank tegemoet te gaan. Hij mag door zijn leeftijd niet meer in actie komen voor de beloften in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is funest voor mij, zeker na twee goede seizoenen. Ik wil spelen, heel veel zelfs. Nu is het aan de club om daar iets mee te doen. Het laatste wat ik wil is nog zo'n half jaar door te moeten maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws