Slot moet wisselen bij AZ: 'Vorig seizoen speelde hij daar heel erg goed'

Slot moet wisselen bij AZ: 'Vorig seizoen speelde hij daar heel erg goed'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 13:45vr 24-01-2020 om 13:45

Arne Slot weet wat AZ te doen staat, zaterdag tegen sc Heerenveen: winnen en meer scoren. De Alkmaarders verloren de laatste twee competitiewedstrijden en scoorden één keer.

Slot constateert dat AZ in de duels na de winterstop steeds veel kansen weet te creëren. "We hebben er veel nodig om te scoren. Dat is iets wat beter moet", aldus de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Sowieso vechten ploegen in de tweede seizoenshelft nog langer voor een goed resultaat. De belangen worden steeds groter."

AZ revancheerde zich deze week met een bekerzege op TOP Oss (0-2). "En dat lukt toch niet elke Eredivisie-ploeg. Kijk alleen maar naar PSV gisteravond dat van NAC verloor." De Bredanaars zijn in de kwartfinale van de KNVB Beker de tegenstander van AZ. "Ik kijk heel erg uit naar die wedstrijd."

Slot moet Owen Wijndal zaterdag missen door een schorsing. Thomas Ouwejan, die de laatste seizoenen nog een basisplaats had, is zijn vervanger. "Hij is er fysiek helemaal klaar voor en weten natuurlijk precies wat we aan hem hebben. Vorig seizoen speelde hij namelijk heel erg goed op die positie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Heerenveen - AZ?

Zege Heerenveen
22%
Zege AZ
60%
Gelijkspel
18%
(811 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws