Update: Maduro naast Oranje O18 en FOX Sports ook aan de slag bij Almere

Update: Maduro naast Oranje O18 en FOX Sports ook aan de slag bij Almere

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 10:35za 25-01-2020 om 10:35

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 13:01di 28-01-2020 om 13:01

Hedwiges Maduro staat het komende halfjaar als assistent-trainer voor de groep bij Oranje Onder-18. De voormalig speler van onder meer Ajax, Valencia en FC Groningen volgt daarmee bondscoach Mischa Visser.

Maduro schuift net als de spelers en de bondscoach door vanuit Oranje Onder-17. Ook bij dat team was hij assistent van bondscoach Visser. "Het was een logische vervolgstap. Wij schuiven met de staf van Onder 17 door naar Onder 18. Ook ben ik bezig met mijn UEFA B-opleiding en dit past daar goed bij", aldus Maduro tegenover FOX Sports, waar hij als analist actief blijft.

De lichting waar Maduro mee werkt kende een succesvol WK, al wist het de finale net niet te halen. Talenten als Sontje Hansen, Mohamed Taabouni, Naci Ünüvar en Kenneth Taylor moeten nu de volgende stap gaan maken. "Bij Oranje Onder-18 moet de omslag gemaakt worden van ontwikkeling naar presteren. Bij Onder 17 kregen alle spelers speelminuten, bij Onder 18 laten we alleen de besten spelen. De talenten komen op een punt in hun carrière dat ze moeten gaan doorbreken."

Naci Ünüvar, die afgelopen woensdag scoorde in zijn officiële debuut voor Ajax, is een van de parels van de lichting waar Maduro mee mag werken. "Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Sommigen zitten er midden in, zoals Hansen en Ünüvar. Het is een heel mooi proces om mee te maken. Vanuit mijn ervaring kan ik de jongens helpen en zij helpen mij weer om te ontwikkelen als trainer."

Update: Naast zijn nieuwe rol als assistent bij Oranje O18, gaat Hedwiges Maduro ook aan de slag voor Almere City FC. De achttienvoudig Oranje-international, die tevens analist is voor FOX Sports, gaat twee dagen in de week als trainer aan de slag met de talenten uit de jeugdopleiding van de eerstedivisionist. Daarmee zet Maduro weer een stap in het behalen van zijn trainersdiploma's.

"Almere City FC is een jonge club met veel ambitie", vertelt de oud-middenvelder. "Dat past goed bij mij als jonge trainer. We kunnen elkaar helpen om verder te ontwikkelen. Bovendien ben ik een geboren Almeerder, die ook in deze stad is begonnen met voetballen. Ik heb zodoende een sterke band met zowel de club als de stad."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws