RB Leipzig haalt Olmo binnen: 'Geven getalenteerde spelers het vertrouwen'

RB Leipzig haalt Olmo binnen: 'Geven getalenteerde spelers het vertrouwen'

25-01-2020 12:40 Laatste update: 12:46
35

Dani Olmo (21) vervolgt zijn loopbaan bij RB Leipzig. Het Spaanse toptalent komt per direct over van Dinamo Zagreb en tekent in Duitsland tot de zomer van 2024.

Het jeugdproduct van FC Barcelona stond in de belangstelling van meerdere Europese topclubs, ook Ajax zou eerder al interesse hebben gehad in Olmo, die nu dus voor RB Leipzig kiest. "Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren het succesvolle pad van RB Leipzig gezien. Een aantrekkelijke club die mij heeft overtuigd met de filosofie van het ontwikkelen van getalenteerde spelers en ze het vertrouwen te geven", licht Olmo zijn keuze toe op de website van zijn nieuwe club.

"Ik wil graag iets bijdragen en het team helpen om hoger in de competitie te blijven en in alle competities succesvolte zijn", vervolgt de Spanjaard, die in 2019 als aanvoerder Europees kampioen werd met Spanje Onder-21.

Olmo kwam in 2007 terecht in de jeugdopleiding van FC Barcelona, dat ook interesse zou hebben gehad om hem deze transferperiode binnen te halen. In 2015 koos hij voor een overstap naar het Kroatische Dinamo Zagreb, waar hij in eerste instantie bij het tweede elftal aansloot. RB Leipzig maakt geen melding van de hoogte van de transfersom.