'2,5 jaar een supermooie tijd gehad, maar laatste maanden waren verrot slecht'

'2,5 jaar een supermooie tijd gehad, maar laatste maanden waren verrot slecht'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 10:20zo 26-01-2020 om 10:20

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 10:37zo 26-01-2020 om 10:37

Fons Groenendijk kijkt met plezier terug op zijn tijd bij ADO Den Haag, maar kreeg in zijn laatste maanden bij de club het gevoel dat hij iets moest doen om de club verder te helpen. Hij besloot op te stappen, waarna de volgende trainer Alan Pardew wel de financiële ruimte kreeg om aankopen te doen. 

"Ik was de langstzittende trainer in de Eredivisie", begint Groenendijk in gesprek bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Ik heb 2,5 jaar een supermooie tijd gehad, maar de laatste maanden waren verrot slecht. Dat is dan heel jammer. Natuurlijk zit het wel wat complexer dan ik het hier zeg, maar het is zoals het is. Ik kan het niet terugdraaien. De laatste maanden waren een smetje, maar al met al was het een mooie tijd."

Groenendijk had het gevoel dat de club niet verder zou komen wanneer hij was gebleven als coach. Hij besloot op te stappen, waarna ADO Pardew aanstelde als coach. "Ik heb een beslissing genomen die het beste was voor de club, omdat ik het gevoel had dat ik daar niet verder kwam", vervolgt Groenendijk. "Ik had het gevoel dat er echt iets moest gebeuren en dat het geld voor mij niet meer beschikbaar zou komen. Bij Jeffrey (Van As, red.) en mij zou dat niet lukken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws