PSV laat eerste zege van 2020 glippen tegen FC Twente na rode kaart Afellay

26-01-2020 18:35
121

PSV heeft ook de derde wedstrijd van 2020 niet weten te winnen. Middenin het tumult rond de transferperikelen rond Steven Bergwijn, het protest tegen John de Jong en de rode kaart voor Ibrahim Afellay, lieten de Eindhovenaren de zege glippen tegen FC Twente: 1-1.

De grote afwezige in het Philips Stadion was Bergwijn. De aanvaller belde trainer Ernest Faber op met de boodschap dat hij niet in actie wilde komen, omdat hij bezig is met een transfer naar Tottenham Hotspur. Sam Lammers, terug van een knieblessure, verving Bergwijn. In de openingsfase was PSV duidelijk de bovenliggende partij tegen Twente, maar doelpunten leverde dat niet op.

De eerste écht grote kans van de wedstrijd was zelfs voor Twente. Jesse Bosch kreeg de bal via de kluts mee en schoot over. Het meest kolderieke moment van de eerste helft werd verzorgd door scheidsrechter Siemen Mulder. Na een overtreding van Lindon Selahi op Ibrahim Afellay, die voor het eerst sinds 2010 aan de aftrap stond in een Eredivisie-duel, wilde Mulder geel trekken, maar kwam hij erachter dat hij zijn kaarten was vergeten.

Na rust eiste Cody Gakpo een negatieve hoofdrol op door met een overtalsituatie voor eigen succes te gaan, terwijl Sam Lammers en Bruma met hem meeliepen. Even later werd het tóch 1-0. Denzel Dumfries reageerde attent op de rebound en tikte zijn vijfde competitiegoal van dit seizoen binnen. Kostas Mitroglou had even later de beslissing op zijn schoen, maar zijn techniek liet hem in de steek.

Twente zette daar een megakans voor Rafik Zekhnini tegenover, maar de aanvaller vond doelman Lars Unnerstall op zijn weg. In de 87ste minuut moest PSV toch capituleren. Invaller Haris Vuckic haalde verwoestend uit en zag zijn schot via de onderkant van de lat binnenslaan: 1-1.

PSV stond op dat moment overigens met tien man op het veld, nadat Afellay zijn tweede gele kaart kreeg van Mulder. De routinier mist daardoor de uitwedstrijd tegen Ajax van volgende week. Omdat goals in de slotminuten uitbleven, eindigde PSV - Twente in een 1-1 gelijkspel.