Driessen: 'Bergwijn afgeknapt op 'gang van zaken' PSV, club heeft geld nodig'

Driessen: 'Bergwijn afgeknapt op 'gang van zaken' PSV, club heeft geld nodig'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 00:00ma 27-01-2020 om 00:00

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 00:14ma 27-01-2020 om 00:14

Steven Bergwijn is 'afgeknapt' op PSV, beweert Valentijn Driessen. De buitenspeler schitterde zondagmiddag door afwezigheid tegen FC Twente, omdat hij bezig is met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Volgens Driessen heeft het naderende afscheid van Bergwijn te maken met onvrede over de huidige situatie bij PSV, dat sinds begin oktober in een ongekende sportieve crisis terecht is gekomen. 'Zelf is Bergwijn afgeknapt op de gang van zaken bij PSV, op zijn vooral middelmatige ploeggenoten en hij is ervan overtuigd dat Tottenham Hotspur een noodzakelijke impuls aan zijn carrière kan geven', schrijft de chef voetbal van De Telegraaf in een column voor zijn werkgever.

Bergwijn kan in Noord-Londen 'in relatieve rust' aan zijn ontwikkeling als voetballer werken, vervolgt Driessen. Ook voor PSV zou een tussentijds vertrek van de Oranje-international – die afgelopen zomer nog zijn contract verlengde – niet slecht uitkomen, stelt de journalist: de Eindhovenaren kunnen cashen en minstens dertig miljoen euro exclusief bonussen incasseren met de verkoop. 'Het maakt duidelijk dat PSV geld nodig heeft', aldus Driessen, doelend op de dure transfers van Bruma, Ritsu Doan en Timo Baumgartl, die gecompenseerd moeten worden. 'Na een geslaagd EK met Oranje had dat meer kunnen zijn, maar die gok neemt PSV niet. Wat valt te begrijpen.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Bergwijn de mogelijkheden om te slagen bij Tottenham Hotspur?

(5667 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws