Sierhuis: Het was een vrij logische keuze om niet uitbundig te juichen

Sierhuis: "Het was een vrij logische keuze om niet uitbundig te juichen"

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 06:55ma 27-01-2020 om 06:55

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 07:44ma 27-01-2020 om 07:44

Kaj Sierhuis deed Ajax zondagmiddag pijn in Groningen door de Amsterdammers na een kwartier op achterstand te zetten. De spits vierde dat echter niet al te uitbundig, aangezien hij door FC Groningen wordt gehuurd van de koploper.

Sierhuis stond zondag dus tegenover de club waar hij nog steeds onder contract staat en dat kan zorgen voor pikante situaties. Onder meer Jan Vertonghen ging Sierhuis voor door namens RKC, dat hem destijds huurde van Ajax, te scoren tegen zijn officiële werkgever. In Groningen overkwam het ook Sierhuis, die niet overdreven wilde juichen.

"Het was een vrij logische keuze om niet uitbundig te juichen", verklaart Sierhuis tegenover De Telegraaf. "Ik ben in mijn jeugd meer uren bij Ajax geweest dan thuis, dus vormt het een groot onderdeel van mijn opvoeding. Ik heb me er altijd thuis gevoeld."

Scoren tegen de club die je op dat moment verhuurt, is in Engeland uitgesloten. Daar komen huurlingen niet in actie tegen de eigenlijke werkgever, maar dat zou Sierhuis niet bevallen. "Ik vind het wel prettig dat het hier anders is. Ik wil gewoon voetballen, dus ook tegen Ajax. Ik ben nu onderdeel van FC Groningen en doe mijn stinkende best. Gelukkig heb ik mijn eigen optreden kunnen bekronen met een goal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws