'Harde werker, maar voor het niveau van Ajax komt hij simpelweg tekort'

'Harde werker, maar voor het niveau van Ajax komt hij simpelweg tekort'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 08:50ma 27-01-2020 om 08:50

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 09:11ma 27-01-2020 om 09:11

Kaj Sierhuis komt tekort voor Ajax. Dat stelt oud-international Johan Zuidema, die de spits van FC Groningen na zijn doelpunt tegen zijn eigenlijke werkgever wel een 6,5 geeft in De Telegraaf.

Sierhuis tekende tegen Ajax voor de openingstreffer. "Een typische Sierhuis-goal", concludeert Zuidema, die de spits met zijn heup zag scoren na een interventie van Ajax-goalie Bruno Varela. "Hij frommelt hem er toch weer in. Dat is zijn kracht, maar Kaj heeft ook de nodige tekortkomingen."

Dat de 21-jarige spits niet is doorgebroken in Amsterdam, verwondert hem dan ook niet. "Hij toont altijd veel inzet, maar in de kleine ruimtes heeft Kaj het moeilijk. Ook wanneer hij diep wordt gestuurd – en het op zijn snelheid aankomt – vind ik dat er voor hem nog veel te winnen valt. Sierhuis is een harde werker en een aardige aanvaller voor FC Groningen, maar voor het niveau van Ajax komt hij simpelweg tekort."

Ajax heeft volgens Zuidema meer aan Lassina Traoré, die de laatste weken veel speeltijd krijgt van trainer Erik ten Hag. "Traoré is een sterke speler, die ik ook veel beter vind in de kleine ruimtes. Hij wint veel duels en is kopsterk. Vandaag speelde hij wat ongelukkig, maar dit is wel een jongen waarvan ik denk dat Ajax er veel plezier aan gaat beleven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws