Zaakwaarnemer Bergwijn: 'Direct gezegd: als jullie niet willen, blijft Stevie'

Zaakwaarnemer Bergwijn: 'Direct gezegd: als jullie niet willen, blijft Stevie'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 06:56di 28-01-2020 om 06:56

De kritiek van de supporters van PSV op Steven Bergwijn is onterecht. Dat stelt zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen, die in gesprek met De Telegraaf rept van miscommunicatie tussen de Eindhovense clubleiding en interim-trainer Ernest Faber.

Zelf kreeg Van Kooperen ook de wind van voren, omdat hij vijf minuten na de bekeruitschakeling tegen NAC Breda een berichtje naar PSV stuurde met de mededeling dat Bergwijn inzet op een transfer naar Tottenham Hotspur. "Ik heb inderdaad vlak na de wedstrijd een berichtje gestuurd, puur met het verzoek of we vrijdagochtend konden zitten. We zitten midden in de transferwindow, dan weet je toch dat zoiets kan gebeuren? De timing van zo'n berichtje is nooit goed, ik heb bewust gewacht tot na de wedstrijd."

Bergwijn reisde naar Londen na een telefoongesprek met Faber. Algemeen directeur Toon Gerbrands reageerde echter woedend op de gang van zaken. "Daar snap ik niets van", stelt Van Kooperen. "Ik doe gewoon mijn werk en kom als het ware een deal aanbieden. Dat zou je als club vooral positief moeten opvatten, lijkt me. Als clubs van het kaliber Spurs niet meer langskomen, moet je je pas echt zorgen gaan maken."

Het feit dat Faber en de clubleiding elkaar tegenspraken, maakte Bergwijn tot kop van jut bij de PSV-fans. "Steven is geen bandiet. Hij heeft zich altijd voor PSV ingezet en afgelopen zomer, ondanks de interesse van andere clubs, ook nog bijgetekend. Toen is afgesproken dat hij nog zeker een jaar zou blijven. Alleen is daar wel bij gezegd dat als de sportieve situatie van PSV onverhoopt niet goed zou zijn en er zou een mooie kans komen, dat we dan aan tafel zouden zitten."

"Dat is nu ook gebeurd. En daarbij hebben we ook direct aangegeven: als jullie het niet willen, dan blijft Stevie gewoon nog een half jaar. Dat zouden we namelijk ook begrijpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws