Waarschuwing voor Feyenoord en Bozeník: 'Veel Slowaken hebben daar moeite mee'

Waarschuwing voor Feyenoord en Bozeník: 'Veel Slowaken hebben daar moeite mee'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 07:48di 28-01-2020 om 07:48

Simon Cziommer denkt dat Feyenoord een goede slag heeft geslagen met de komst van Róbert Bozeník. De Duitser heeft de twintigjarige aanwinst van de Rotterdammers regelmatig zien spelen.

Het bedrijf waar Cziommer werkt als spelersbegeleider, had tot voor kort ook Bozeník in zijn stal. "Echt een talent", zegt de oud-speler van FC Twente, Schalke 04, AZ en Heracles Almelo tegen Voetbal International. "Robert was altijd een spits die uitstekend kon spelen met zijn rug naar het doel, een balvast aanspeelpunt, maar de laatste maanden is hij het maken van goals aan zijn spel gaan toevoegen. Dat doet hij vooral in het Slowaakse elftal, daar heeft-ie er vier gemaakt in acht interlands."

"Als hij die lijn ook doortrekt in clubverband, heeft Feyenoord voor de toekomst echt een goede speler aan hem", aldus Cziommer. "Hij is nog jong, zal zich moeten aanpassen, maar als hij zijn draai vindt, geloof ik echt in hem."

Ook Gideon van der Wee, die als assistent-trainer van AS Trencín geregeld tegenover het MSK Zilina van Bozeník stond, is lovend. "Een speler met echt veel potentie", benadrukt hij. "Ik hoop alleen wel dat Feyenoord een goede inschatting heeft gemaakt hoe deze speler zich zal gaan aanpassen in Nederland. Veel Slowaken hebben best moeite met dat aspect."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws