Eiting brengt rust bij Ajax en hoopt op basisplaats: 'Veldbezetting beter met mij'

Eiting brengt rust bij Ajax en hoopt op basisplaats: 'Veldbezetting beter met mij'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 08:12di 28-01-2020 om 08:12

Carel Eiting benadrukt dat hij na lang blessureleed helemaal terug is bij Ajax. De 21-jarige middenvelder baalt weliswaar van de nederlaag tegen FC Groningen (2-1), maar hij denkt wel dat hij zijn stempel drukt op het spel van de Amsterdammers.

"De nederlaag tegen FC Groningen voelde ook voor mij als een grote domper, maar verder voel ik me goed. Ik ben blij dat ik speel, want daar heb ik keihard voor gewerkt. Hoe meer wedstrijden ik krijg, hoe beter ik ga spelen", zegt Eiting op de clubsite.

Tegen FC Groningen viel de controleur na een uur in en bracht hij rust in het spel van Ajax. "Ja, dat vond ik ook. Natuurlijk werd het voor FC Groningen naarmate de wedstrijd vorderde steeds zwaarder, maar ik kwam er al vrij snel in dus het was niet alsof Groningen vanaf dat moment ineens heel moe was. Ik denk dat de veldbezetting ietsjes beter werd toen ik kwam, we konden de bal wat gemakkelijker rondspelen en creëerden van daaruit kansen."

Ajax neemt het zondag op tegen PSV, waar het zeer onrustig is. "Ik probeer het helemaal los te houden van de moeilijke fase die PSV heeft of de nederlaag die Ajax net heeft geleden. Wij focussen ons volledig op het team, wat we als team beter kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat we topfit op het veld staan."

Eiting hoopt na zijn invalbeurt tegen Groningen op een basisplaats. "Ik wil elke wedstrijd echt heel graag spelen. We hebben zondag gespeeld, het liefst heb ik dan op dinsdag of woensdag alweer een wedstrijd. Nu moeten we een week wachten. We willen wel wat rechtzetten. Voor onszelf en het publiek."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Eiting een basisplaats bij Ajax tegen PSV?

(2521 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws