'Spurs spekt Amsterdamse kas: Ajax krijgt naast Eriksen ook geld voor Bergwijn'

'Spurs spekt Amsterdamse kas: Ajax krijgt naast Eriksen ook geld voor Bergwijn'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 08:33di 28-01-2020 om 08:33

Ajax verdient mee aan de transfer van PSV-aanvaller Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur, meldt het Eindhovens Dagblad. De Amsterdammers houden desondanks slechts een klein bedrag over aan het vertrek van de 22-jarige aanvaller naar Londen.

Bergwijn verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2011 voor PSV. De landskampioen heeft recht op een opleidingsvergoeding van 0,5 procent, aangezien de Oranje-international op zijn twaalde en dertiende nog in de hoofdstad actief was. Bijna alle Nederlandse media reppen van een transfersom van 32 miljoen euro, inclusief bonussen. In dat geval krijgt Ajax dus 160.000 euro.

De verwachting is dat PSV en Spurs de transfer spoedig afronden. Maandagavond laat werd een principeakkoord bereikt over de overstap van Bergwijn, die zelf zijn zinnen had gezet op de Londense club.

Overigens brengt Spurs vermoedelijk nog meer geld in het Amsterdamse laatje. De Premier League-topclub staat op het punt om Christian Eriksen te verkopen aan Internazionale. Ajax bedong een doorverkooppercentage van tien procent en krijgt in het meest gunstige geval twee miljoen euro voor de Deen

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws