Arnesen: 'Róbert moet het worden, Advocaat zal er bovenop zitten'

Arnesen: 'Róbert moet het worden, Advocaat zal er bovenop zitten'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 08:58di 28-01-2020 om 08:58

Hoewel Feyenoord krap bij kas zit, zijn bij de transfer van Róbert Bozeník geen externe investeerders betrokken. Dat zegt technisch directeur Frank Arnesen tegen De Telegraaf. De Rotterdamse club betaalt zo'n vier miljoen euro aan MSK Zilina voor de Slowaakse spits.

"Naast het zelf opleiden past Róbert precies in onze filosofie qua aankopen. We kijken naar jonge talentvolle spelers, die hier aan spelen moeten toekomen, beter worden en nadat ze belangrijk zijn geweest voor het eerste elftal hopen we ze met winst door te verkopen aan een club uit een grote competitie. Zo willen we graag zaken doen", vertelt Arnesen.

De Deense directeur is blij met Bozeník. "Mijn speler. Kijk eens hoe hij loopt. Rechtop, hij is groot. Róbert moet het worden. Geef hem wat tijd, want hij is jong en komt uit het buitenland, maar ik geloof in hem als spits van de toekomst bij Feyenoord", aldus Arnesen. "Goede eerste aanname, sterk voor het doel, gaat voor de eerste paal, aanspeelpunt, snel genoeg voor een spits en in de lucht staat hij z'n mannetje."

"Róbert moet sterker worden en ervaring opdoen, maar dat is een kwestie van tijd. In de combinatie moet hij misschien iets zuiniger spelen, maar daar zorgt Dick Advocaat wel voor door er bovenop te zitten", besluit Arnesen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws