Ontwikkeling binnen harde kern PSV baart zorgen: 'Geweld gebruiken onacceptabel'

Ontwikkeling binnen harde kern PSV baart zorgen: 'Geweld gebruiken onacceptabel'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 10:25di 28-01-2020 om 10:25

Bij de rellen die na de wedstrijd van PSV tegen FC Twente ontstonden voor het Philips Stadion waren voornamelijk jonge fans van de harde kern van de club betrokken. Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, ziet dat die groep supporters steeds groter wordt.

Het is een ontwikkeling die zorgen baart, al wil Timmermans er niet te diep op ingaan. "Iedere PSV-supporter heeft het volste recht om boos en gefrustreerd te zijn. Het gaat slecht met de club. Maar geweld gebruiken is onacceptabel", vertelt Timmermans in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Daarnaast staken PSV-fans vuurwerk af in het stadion tijdens de wedstrijd. "De gemiddelde PSV-supporter vindt deze acties verschrikkelijk. Wat moet je doen? Je moet voorkomen dat alle supporters door een wasstraat van wantrouwen het stadion in moeten", geeft Timmermans aan. 

Omwonenden van het Philips Stadion hebben zich zondag na de wedstrijd niet onveilig gevoeld, blijkt uit een rondvraag van de krant. "Ik heb de ME zien optreden tegen die jongens en ik moet zeggen: ik voel me daar heel veilig bij", geeft een buurtbewoner aan. "Ik voelde me niet bedreigd of zo", vervolgt een andere buurtbewoner. "Dat stenen gooien is natuurlijk niet oké. Maar ik snap de boosheid wel: het is écht een baggerseizoen dit jaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws