'Verbijsterde clubleiding van PSV peinst niet over vertrek tijdens crisis'

'Verbijsterde clubleiding van PSV peinst niet over vertrek tijdens crisis'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 07:16di 28-01-2020 om 07:16

Hoewel de clubleiding van PSV geschrokken is van het geweld bij het Philips Stadion, peinzen algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong niet over een vertrek. Ze willen de club niet stuurloos achterlaten, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Tientallen woedende fans bestormden zondag na het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) de hoofdingang van het stadion. Ze eisten vooral het vertrek van De Jong. De clubleiding vindt het geweld onacceptabel en is niet van plan om aan de wens van de supporters te voldoen, schrijft de regionale krant. PSV in de huidige crisis zonder leiding achterlaten, wordt als onverantwoord gezien.

De kritiek op het transferbeleid wordt gedeeltelijk onderschreven, maar PSV ziet de aanstelling van De Jong voor de langere termijn. De opvatting is dat de technisch manager niet nu al aan de kant kan worden gezet. De manier waarop De Jong, die al twintig jaar voor de club actief is, wordt bejegend, zorgt bovendien voor verbijstering bij de club.

Een deel van de PSV-achterban schaart zich achter de ontslagen Mark van Bommel. Onder meer oud-bondscoach Bert van Marwijk, die zijn adviseur was, haalde stevig uit naar De Jong. Dat zorgde voor ergernis bij PSV, aangezien Van Marwijk tijdens de meest lastige weken niet of nauwelijks op de club te vinden was, aldus het ED.

PSV hoopt de crisis in de komende weken enigszins te bezweren. Op de achtergrond worden inmiddels al de eerste gesprekken gevoerd over een nieuwe trainer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws