Van Marwijk steunt schoonzoon Van Bommel: 'Veel minder schuldig dan De Jong'

Van Marwijk steunt schoonzoon Van Bommel: 'Veel minder schuldig dan De Jong'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 21:12zo 19-01-2020 om 21:12

Laatste update: zondag 19 januari 2020 om 21:29zo 19-01-2020 om 21:29

De spelers van PSV vinden het verschrikkelijk dat Mark van Bommel is ontslagen door PSV. Dat verzekert zijn schoonvader en ex-adviseur Bert van Marwijk. Van Marwijk vindt ook niet dat Van Bommel alle schuld verdient.

"Van Bommel wordt nu nog elke dag door de spelers gebeld en geappt. Ze vinden het verschrikkelijk dat hij weg is", zegt Van Marwijk bij Rondo op Ziggo Sport. "Toon Gerbrands heeft zelf gezegd dat de druk uiteindelijk te groot werd. Maar waar komt die druk vandaan? Niet van de supporters, want die hangen spandoeken op waarop staat dat hij moet blijven. Ook niet van de spelers, want die bellen hem nu nog. En ik heb nergens in de pers gelezen dat hij weg moet."

Het aankoopbeleid kraakt aan alle kanten, aldus critici. Van Marwijk neemt het daarin voor zijn schoonzoon op. "Je bent afhankelijk van het aankoopbeleid. Normaal gesproken doe je dat in overleg, dat gebeurde bij PSV ook. Van Bommel is minder schuldig dan de technisch directeur (John de Jong, red.). Een trainer kan de spelers nooit bekijken. Hij is afhankelijk van de informatie die hij krijgt."

"Hij heeft wel met de vuist op tafel geslagen over een paar spelers. Die hebben ze niet gehaald of konden ze niet halen. Hij is er medeverantwoordelijk, maar niet hoofdverantwoordelijk voor."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws