Laatste eerbetoon: Anderlecht in speciale 'Rensenbrink-shirts' tegen Moeskroen

Laatste eerbetoon: Anderlecht in speciale 'Rensenbrink-shirts' tegen Moeskroen

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 12:01di 28-01-2020 om 12:01

Een mooi gebaar van RSC Anderlecht: de spelers van de Belgische club spelen zondag tegen Moeskroen allemaal met de naam Rensenbrink achterop het shirt. Het is een laatste eerbetoon aan de vorige week overleden Rob Rensenbrink, die grote successen vierde in België.

Rensenbrink speelde in België voor Club Brugge en Anderlecht. Vooral bij laatstgenoemde club was hij erg succesvol en groeide hij in de loop der jaren uit tot een clubicoon. Met Anderlecht won hij twee landstitels, vier nationale bekers en twee keer won Rensenbrink met zijn ploeg de Europacup 2. In de finales van de Europacup 2, tegen West Ham United (4-2 winst) en Austria Wenen (4-0 winst), scoorde de Nederlander twee keer.

Daarnaast won Rensenbrink meerdere individuele prijzen in België, waaronder de Gouden Schoen. Anderlecht opent vandaag een rouwregister in de Fanshop, waar een speciale hoek werd ingericht om de Nederlander te eren. De aanvaller werd door Vincent Kompany beschreven als de 'mooiste linkspoot die Anderlecht ooit gekend heeft'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws