'Gepasseerde Jensen verlaat Utrecht en beproeft geluk in The Big Apple'

'Gepasseerde Jensen verlaat Utrecht en beproeft geluk in The Big Apple'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 23:57di 28-01-2020 om 23:57

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 10:22wo 29-01-2020 om 10:22

De sportieve toekomst van FC Utrecht-doelman David Jensen lijkt in de Major League Soccer te liggen. De Deen verloor aan het begin van het seizoen zijn vaste stek aan Maarten Paes en kreeg ook nog eens gezelschap van een extra concurrent, in de persoon van Jeroen Zoet.

Jensen was sinds eind 2016 de eerste keus onder de lat, maar na de Europa League-uitschakeling tegen Zrinjski Mostar op 1 augustus werd hij geslachtofferd. Het bekerduel met Excelsior '31 lijkt zijn laatste optreden in de Utrechtse hoofdmacht te zijn geweest. Het Amerikaanse medium Pro Soccer USA meldt – op basis van een 'source familiar with the negotiations' – dat New York Red Bulls de sluitpost onderdak gaat bieden.

FC Utrecht zal de Amerikanen vermoedelijk geen strobreed in de weg leggen, wanneer de interesse vanuit The Big Apple concreet blijkt te zijn. Hoewel Paes voorlopig uit de roulatie zal zijn met een blessure, behoorde Jensen niet eens tot de wedstrijdselectie tijdens de wedstrijden tegen PEC Zwolle, FC Eindhoven en ADO Den Haag: de negentienjarige Fabian de Keijzer kreeg de voorkeur. Het huidige contract van de Deen loopt in 2021 af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws