Update: Utrecht doet zaken met Dynamo Dresden en bevestigt vertrek aanvaller

Update: Utrecht doet zaken met Dynamo Dresden en bevestigt vertrek aanvaller

29-01-2020 18:04 Laatste update: 18:24
24

FC Utrecht neemt in de slotdagen van de winterse transferperiode mogelijk afscheid van Simon Makienok. De Deense spits, die in Utrechtse dienst werd achtervolgd door blessures, is in Duitsland om een overstap naar Dynamo Dresden af te ronden.

Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. De transfer van Makienok naar de club uit de Tweede Bundesliga is nog niet officieel aangekondigd door beide clubs. De verwachting is dat dit woensdagavond nog gaat gebeuren.

Makienok kwam in 2017 naar de Domstad, maar kwam door blessureleed nooit goed uit de verf bij Utrecht. Uiteindelijk speelde de spits slechts negen officiële wedstrijden voor de club. Eerder dit seizoen maakte hij nog een glorieuze rentree in het shirt van de club in het bekerduel met Excelsior'31, waarin hij tot scoren kwam. De volgende wedstrijd, tegen Fortuna Sittard, was hij wederom trefzeker. Het zorgde er echter niet voor dat de Deen een basisplaats wist te veroveren.

Update: FC Utrecht heeft het vertrek van Makienok bevestigd. Via officiële kanalen laat de club uit de Domstad weten dat de Deense spits vertrekt naar Dynamo Dresden. "Nu Simon weer fit is, wil hij graag gaan voor meer speelminuten", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht. "Daarom is Simon op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij gevonden bij Dynamo Dresden. Samen met die club zijn we tot overeenstemming gekomen over een transfer en hiermee gaat de wens van de speler in vervulling. 

"We hebben veel respect voor hoe Simon zich heeft teruggeknokt ondanks de vele tegenslagen en bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht", sluit Zuidam af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie