FC Utrecht doet zaken in New York: 'Overgang naar andere club was het beste'

FC Utrecht doet zaken in New York: 'Overgang naar andere club was het beste'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 16:44wo 29-01-2020 om 16:44

FC Utrecht verkoopt David Jensen aan New York Red Bulls. De 27-jarige doelman uit Denemarken maakt per direct de overstap naar de Verenigde Staten.

Jensen keepte sinds 2016 bij Utrecht, dat hem overnam van FC Nordsjaelland. Na zijn debuut in november van dat jaar stond hij in 112 officiële wedstrijden onder de Utrechtse lat. Dit seizoen raakte hij zijn basisplaats kwijt aan Maarten Paes. Met Jeroen Zoet haalde Utrecht deze winter bovendien een extra doelman.

"We hebben David de afgelopen periode de kans gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu gevonden in de Verenigde Staten", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "David heeft de voorbije jaren veel betekend voor FC Utrecht, maar gezien de huidige doelmannenpikorde was een overgang naar een andere club voor hem op dit moment het beste."

"Met New York Red Bulls hebben we een overeenstemming kunnen bereiken over de transfer waarmee alle partijen tevreden zijn. We bedanken David voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem heel veel succes toe in de Verenigde Staten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws