Driessen: ''Van Bommel-man' Bergwijn 'zwaar teleurgesteld' in clubleiding PSV'

Driessen: ''Van Bommel-man' Bergwijn 'zwaar teleurgesteld' in clubleiding PSV'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 20:05wo 29-01-2020 om 20:05

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 20:14wo 29-01-2020 om 20:14

Het ontslag van trainer Mark van Bommel is een flinke klap geweest voor Steven Bergwijn, beweert Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf was de kersverse Tottenham Hotspur-aanwinst 'echt een Van Bommel-man'.

De 42-jarige Limburger werd in december echter ontslagen door de PSV-leiding vanwege tegenvallende resultaten. "Hij was zwaar teleurgesteld in de leiding van PSV, dat ze Van Bommel hebben laten gaan", aldus Driessen in zijn vaste item op de Telegraaf-site. "Hij kon lezen en schrijven met Van Bommel. Die twee zaten echt op één lijn."

Ook de sportieve resultaten van PSV zijn volgens de journalist niet bevorderlijk geweest voor de gemoedstoestand van Bergwijn. "PSV zit in een diepe crisis, maar dit is een jongen die vooruit wil. Dat zag je ook wel een beetje aan zijn lichaamstaal tijdens wedstrijden", stelt Driessen vast. "Als hij weer een verkeerde bal kreeg, zag je hem denken: wat moet ik hier nou mee, met wat voor voetballers ben ik hier nu bezig? Dat zal hij nooit hardop zeggen, maar hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd tijdens het EK, nu Memphis Depay en Donyell Malen geblesseerd zijn. Nou, hoe goed word je als je met PSV in een vrije val bent beland?"

PSV kon de transfersom voor Bergwijn bovendien goed gebruiken, aldus Driessen. "Dat geeft het verschil tussen Ajax en PSV aan. PSV zegt ja en amen, als Tottenham Hotspur met 32 miljoen langskomt voor de beste speler. Ajax zegt gewoon nee op het moment dat FC Barcelona - de grootste club van de wereld - komt voor Dusan Tadic."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Bergwijn successen boeken bij Tottenham?

(8453 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws