De opties voor Bergwijn bij Spurs: mogelijke komst van spits zal veel bepalen

De opties voor Bergwijn bij Spurs: mogelijke komst van spits zal veel bepalen

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 13:20ma 27-01-2020 om 13:20

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 11:35wo 29-01-2020 om 11:35

De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur is woensdagochtend definitief afgerond. In wat voor team komt de Oranje-international terecht? En maakt hij veel kans op speelminuten? VoetbalPrimeur brengt de mogelijkheden in kaart.

"Mijn Koninkrijk voor een spits", moet manager José Mourinho meerdere malen verzucht hebben. Harry Kane speelde op nieuwjaarsdag zijn laatste wedstrijd en de  geblesseerde spits wordt de komende maanden niet terug verwacht. Tottenham is al enige tijd bezig met het zoeken naar een vervanger, vooralsnog tevergeefs. Edinson Cavani, Krzysztof Piatek, Willian José en zelfs Wout Weghorst: ze werden allemaal genoemd in de wandelgangen, maar spelen vooralsnog geen van allen voor Tottenham.

Spits?
Na het wegvallen van Kane – goed voor elf van de 32 competitiegoals – kampt Mourinho met een serieus spitsenprobleem. Tijdens de wedstrijden tegen Middlesbrough, Liverpool, nogmaals Middlesbrough, Watford, Norwich City en Southampton stond Lucas Moura noodgedwongen in de punt van de aanval, al dan niet in het gezelschap van Heung-Min Son.

Kees Kwakman legde zondagmiddag bij FOX Sports al de vinger op de zere plek. "Tottenham wil een spits. Maar als er iets is gebleken de laatste weken, is dat Bergwijn geen spits is." Desondanks: aan het front lijken momenteel de meeste kansen te liggen voor de negenvoudig Oranje-international. Bergwijn zal de zoektocht naar een nieuwe Tottenham-spits dan ook met bovengemiddelde interesse volgen. Moura krijg tijdens de voorbije wedstrijden de vrijheid om te zwerven en ruimte te maken voor doorkomende middenvelders: Bergwijn zou de spitspositie op vergelijkbare wijze in kunnen vullen.

Links- of rechtsbuiten?
Qua aanvallende middenvelders en flankspelers heeft de verliezend Champions League-finalist wél genoeg smaken. Christian Eriksen is dan wel op weg naar Internazionale, maar Mourinho kan nog beschikken over Moura, Son, Dele Alli, Giovani Lo Celso, Erik Lamela en Ryan Sessegnon. De drie posities achter de spits – in het 4-2-3-1 systeem waarin Tottenham doorgaans speelt – zijn zonder Bergwijn dus ook al dubbel bezet.

Kortom: helemaal voorin zijn de problemen momenteel het meest nijpend bij Tottenham. Aangezien de club nog op drie fronten actief is, zal Mourinho naar alle waarschijnlijkheid rouleren en zal ook Bergwijn zijn kansen krijgen. Het lijkt vooralsnog aannemelijker dat hij als spits aan de slag mag dan als rechts- of linksbuiten. Echter: als Tottenham ook nog een nieuwe spits haalt, zal Moura vermoedelijk weer naar de flank afzakken en is er op beide posities meer concurrentie voor Bergwijn. Het belooft sowieso nog een interessante laatste transferweek te worden in Noord-Londen!

Poll

Heeft Bergwijn de mogelijkheden om te slagen bij Tottenham Hotspur?

(5667 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws