'Ik heb mijn familie in een verschrikkelijke situatie gebracht, soms is het shit'

'Ik heb mijn familie in een verschrikkelijke situatie gebracht, soms is het shit'

30-01-2020 10:44
25

Kristoffer Peterson heeft zijn familie in een 'verschrikkelijke situatie gebracht' met zijn bliksemtransfer naar FC Utrecht. De Domstedelingen namen de Zweed vorige week op huurbasis over van Swansea City.

Peterson maakte vorig jaar de overstap van Heracles Almelo naar Swansea, maar kwam in Wales nauwelijks aan de bak en koos voor een terugkeer naar Utrecht, waar hij tussen 2014 en 2017 met wisselend succes speelde. "Ik heb inmiddels twee kinderen, samen met mijn vrouw zijn we weg uit Zweden omdat ik wil voetballen", verklaart de 25-jarige aanvaller aan Voetbal International.

"Ik had ervoor kunnen kiezen in Engeland te blijven en mijn geld op te strijken, maar zo sta ik niet in het leven. Bovendien: als ik niet speel, dan ben ik niet te genieten. Dat beïnvloedt het complete gezin. Soms moet je geluk boven andere zaken laten prevaleren."

Peterson is inmiddels op huizenjacht in de omgeving van Utrecht. "Het is allemaal erg snel gegaan. Er moet nog heel veel worden geregeld. Ik heb mijn familie in een verschrikkelijke situatie gebracht. Gelukkig ken ik mijn vrouw al mijn hele leven en begrijpt zij dat het soms zo werkt in de voetballerij. Soms is het ontzettend glamorous en soms helemaal shit."