NAC klopte al eerder aan bij huurling: 'Zijn er eigenlijk vrij snel uitgekomen'

NAC klopte al eerder aan bij huurling: 'Zijn er eigenlijk vrij snel uitgekomen'

30-01-2020 16:23 Laatste update: 16:36
7

Thom Haye maakte de overstap van ADO Den Haag naar NAC Breda en trainde donderdag voor het eerst mee bij zijn nieuwe club. De middenvelder heeft hoge verwachtingen van zijn verblijf in Breda.

Haye maakt het seizoen op huurbasis af bij NAC, dat de optie heeft om hem daarna definitief over te nemen van ADO, waar de middenvelder niet aan spelen kwam. Bij NAC hoopt Haye zich weer te kunnen laten zien en promotie naar de Eredivisie af te dwingen. "Ik denk dat het belangrijk is dat we vol voor promotie gaan. Op welke manier dat uiteindelijk is dat gaan we zien, maar promotie is wel het hoofddoel", zo vertelt Haye voor de camera van zijn nieuwe werkgever.

Maar ook op persoonlijk vlak heeft Haye doelen gesteld voor het komende halfjaar. "Mezelf laten zien, ook aan het publiek. NAC is denk ik een club die goed bij mijn speelstijl past. Natuurlijk veel strijd, maar ik hoop met mijn voetballende kwaliteiten daar iets aan toe te kunnen voegen."

De overstap naar NAC blijkt niet helemaal uit de lucht te komen vallen, aangezien de Parel van het Zuiden al eerder aanklopte bij Haye. "Ik heb in de zomer al contact gehad met NAC en dat waren goede gesprekken. Toen is het er niet van gekomen, maar deze winter hebben we weer contact gehad en toen zijn we er eigenlijk vrij snel uitgekomen."