'Het is zeker goed mogelijk dat hij deze transferperiode nog naar Ajax vertrekt'

'Het is zeker goed mogelijk dat hij deze transferperiode nog naar Ajax vertrekt'

31-01-2020 07:44
44

Ajax zet alles op alles om de transfer van het Braziliaanse talent Antony nog deze transferperiode af te ronden. De Amsterdammers willen de Europese top voor zijn en Paulo Freitas, een Braziliaanse journalist, denkt dat Ajax er goed aan doet hem binnen te halen.

"Ik denk zeker dat het goed mogelijk is dat hij deze transferperiode nog naar Ajax vertrekt", laat Freitas weten in gesprek met Ajax Showtime. "Hij zou een geweldige aanwinst zijn voor Ajax. Hij is al verder in zijn ontwikkeling dan David Neres toen hij in 2017 naar Ajax kwam. Antony is écht een goede speler. Hij speelt voornamelijk als rechtsbuiten, is snel en technisch zeer begaafd. Daarnaast geeft hij veel assists en kan hij zelf ook doelpunten maken. Fysiek moet hij nog wel iets sterker worden."

Freitas verwacht dat Antony Ajax tussen de 25 miljoen en 30 miljoen euro gaat kosten én dat São Paulo een gedeelte van de transferrechten van de aanvaller wil behouden. Er wordt verwacht dat Ajax nog voor de winterse transferdeadline toe wil slaan, om op die manier de Europese top voor te zijn. Ajax verzuimde in vorige transferperiodes Richarlison en Diego Lainez binnen te halen en wil dergelijke scenario's koste wat kost voorkomen.