Ajax zet alles op alles: 'Lukt het morgen niet, dan willen ze hem volgende zomer'

Ajax zet alles op alles: 'Lukt het morgen niet, dan willen ze hem volgende zomer'

30-01-2020 22:40
64

Ajax zet alles op alles om São Paulo-talent Antony nog deze transferperiode naar Amsterdam te halen. De Nederlandse club ziet de Braziliaan als een speler voor de lange termijn en wil de absolute topclubs te slim af zijn.

"Het is iets waar Ajax volle bak voor gaat", vertelt Algemeen Dagblad-journalist Freek Jansen aan tafel bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Dat gaat waarschijnlijk gebeuren met een recordbedrag voor Ajax. Het zou een bedrag zijn, en daar wordt nu over gespeculeerd, tussen de 20 en 30 miljoen. Het is lastig: hij heeft in de zomer bijgetekend. Daarbij heeft hij een deel van de transfersom bedongen, dat deel wil de club nu weer terug hebben."

Er spelen nog meer dingen mee bij een eventuele transfer van Antony naar Ajax. Zo zorgt de eerdere transfer van David Neres, die ook van São Paulo kwam, ook voor moeilijkheden. "De Neres-transfer van een paar jaar geleden speelt mee, want daar heeft São Paulo ook nog rechten van." Of dat een transfer in deze transferperiode in de weg zal staan, vertelt Jansen niet. 

"Het is ingewikkeld en het duurt lang, maar Ajax wil echt gas geven. Lukt het morgen niet, dan willen ze hem voor volgende zomer. Ze hebben in ieder geval vol op hem ingezet", sluit Jansen af.