Bizarre transfersoap: FC Barcelona belt nieuwe spits op laatste moment af

Bizarre transfersoap: FC Barcelona belt nieuwe spits op laatste moment af

31-01-2020 10:28
36

Cédric Bakambu heeft zich deze week korte tijd de nieuwe spits van FC Barcelona gewaand. Op weg naar Spanje werd de Congolese aanvaller van Sinobo Guoan plotseling afgebeld.

Bakambu maakte twee jaar geleden de overstap van Villarreal naar Sinobo Guoan en de Chinese club was bereid mee te werken aan een deal met Barça. De Catalaanse grootmacht zou de 28-jarige spits tot het einde van het seizoen huren, met optie tot koop. Dat meldt L'Equipe.

Omdat de clubs eruit waren, stapte Bakambu vol goede moed op het vliegtuig. Barcelona haalde hij echter nooit. Bij zijn tussenstop in Hong Kong kreeg hij een belletje van Barça-directeur Eric Abidal, die Bakambu vertelde dat het feest tóch niet doorging.

Bakambu kan er in een tweet gericht aan Transfermarkt wel om lachen. 'Tot een andere keer, Antoine Griezmann', laat hij weten. Barça maakte donderdagavond na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Léganes (5-0) bekend dat er, ondanks talloze geruchten, géén vervanger voor Luis Suárez naar Camp Nou komt deze winter.