Babel, Tadic en Huntelaar als voorbeelden: 'Ze zien mij niet als een bedreiging'

Babel, Tadic en Huntelaar als voorbeelden: 'Ze zien mij niet als een bedreiging'

01-02-2020 11:23 Laatste update: 06-02-2020 11:55
27

Lassina Traoré maakt een goede indruk bij Ajax en lijkt steeds dichterbij een basisplaats te komen in Amsterdam. De aanvaller uit Burkina Faso geeft aan dat de spelers van het eerste elftal hem goed wegwijs maken.

Traoré werd opgepikt uit de voetbalschool van voormalig FC Twente-speler Rahim Ouédraogo in Burkina Faso. "Het was een regel op de school dat jeugdspelers altijd op blote voeten speelden, om een betere techniek en meer balgevoel te krijgen", denkt Traoré terug aan die tijd in gesprek met Het Parool

Toen de aanvaller op achttienjarige leeftijd in Nederland kwam had hij tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Als je in een ander land komt, in een stad die je niet kent, heb je mensen nodig die je helpen. Met de taal, met de gewoonten, om je wegwijs te maken. Ik moet me volledig kunnen concentreren op voetbal. Ik hoef me niet af te vragen: wie doet de was, wie doet de boodschappen, wat moet ik koken?"

Traoré hoopt zich in de tweede seizoenshelft in de basis te kunnen spelen en kijkt daarbij op naar spelers als Dusan Tadic en Ryan Babel. "Het is moeilijk. Ajax heeft veel goede spelers, de concurrentie is groot. Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel. Ik leer veel van hen, ze zien mij niet als een bedreiging. Ze proberen me te helpen. En ik? Ik moet gewoon hard werken en mijn ogen en oren openhouden."