Van den Berg (33) lijkt klaar met profvoetbal en sluit aan bij oude liefde

Van den Berg (33) lijkt klaar met profvoetbal en sluit aan bij oude liefde

02-02-2020 18:18
9

Joey van den Berg heeft de Nederlandse profvelden – naar alle waarschijnlijkheid definitief – verlaten. De 33-jarige Drent gaat per direct aan de slag bij zijn oude club Alcides.

Wilko Niemer, de trainer van de zondaghoofdklasser uit Meppel, heeft het nieuws na de verloren thuiswedstrijd tegen VV Hoogeveen bevestigd tegenover de Stentor. Van den Berg speelde tussen 2008 en 2010 al voor de amateurclub: de bij sc Heerenveen opgeleide middenvelder blies toen zijn carrière nieuw leven in en verdiende een transfer naar PEC Zwolle.

Wedden

Meer odds

Vervolgens kwam hij weer uit voor sc Heerenveen, Reading en NEC, zijn voorlopig laatste profclub. Van den Berg kwam tijdens het seizoen 2018/2019 nog tot 31 officiële duels namens de Nijmegenaren, maar was na de zomerstop niet meer nodig. Op 9 augustus zat hij nog op de bank tijdens het eerste competitieduel met FC Eindhoven, maar de routinier werd al snel teruggezet naar de beloften. Begin november werd zijn contract ontbonden, waarna Van den Berg zich nog even bij sc Heerenveen meldde om zijn conditie op peil te houden.